Hoe veilig is uw zonnepaneelinstallatie gelegd?

Wij nemen het complete proces voor u uit handen! Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u veilig bent!

Wij controleren op defecten

Wij nemen het complete proces voor u uit handen! Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u veilig bent!

Wij constateren mogelijke installatiefouten

Wij nemen het complete proces voor u uit handen! Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u veilig bent!

Wij bekijken de bekabeling en meten de kabels door

Wij nemen het complete proces voor u uit handen! Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u veilig bent!

Wij controleren de meterkast

Wij nemen het complete proces voor u uit handen! Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u veilig bent!

Waarom een inspectie?
 

Door de grote vraag naar zonnepanelen installaties neemt ook het aantal installateurs toe. Er zijn een hoop goede installateurs, maar niet elke installateur is even kundig en leeft de regels na. Wanneer u na oplevering een onafhankelijke zonnepanelen keuring laat uitvoeren, zorgt u voor een extra check en kunt u met een gerust hart van de veiligheid van uw pv-installatie uitgaan.

Veel installaties worden niet volgend normen geïnstalleerd, zoals geen pv verdeler, geen aardpotentieel vereffening, er is geen aparte groep aangelegd, verkeerd gebruik van stekkers, geen werkschakelaar, geen PV bekabeling toegepast en wij voeren kabel inspecties uit.

Seizoensinvloeden en slijtage

Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Elk jaar krijgen ze heel wat te verduren. Daarom is het belangrijk uw zonnepanelen periodiek (eenmaal in de drie tot vier jaar) te laten inspecteren op eventuele beschadigingen of defecten. Zo wordt er gekeken of weersinvloeden (o.a. water- of windschade), seizoensinvloeden (o.a. bladeren die op panelen blijven plakken), vervuiling (o.a. vogelpoep) of veroudering/slijtage geen gevaarlijke schade hebben aangericht.


 

Verzekerd van brandveiligheid

TNO constateerde dat zonnepaneleninstallaties vooral in brand vliegen door slechte verbindingen van stekkers. Tijdens een zonnepanelen keuring is dit één van de punten waar uitgebreid naar gekeken wordt. Inspecteurs zijn namelijk op de hoogte van alle veiligheidsrichtlijnen met betrekking tot uw zonnepanelen installatie. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte tussen paneel en dakbeschot, maar ze controleren ook op vuil en bladeren die zijn achtergebleven en mogelijke brandrisico’s kunnen opleveren. De omvormers worden hierbij zeker niet vergeten.
 

U gaat uit van het deugdelijk installeren van uw zonnepanelen installatie..
Waarom dan toch kiezen voor een zonnepaneelkeuring? 

1. Installatie fouten
Door de grote vraag naar zonnepanelen installaties neemt ook het aantal installateurs toe. Er zijn een hoop goede installateurs, maar niet elke installateur is al even kundig en leeft de regels na. Wanneer u na oplevering een onafhankelijke zonnepanelen keuring laat uitvoeren, zorgt u voor een extra check en kunt u met een gerust hart van de veiligheid van uw pv-installatie uitgaan.

2. Seizoensinvloeden en slijtage
Zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee. Elk jaar krijgen ze heel wat te verduren. Daarom is het belangrijk uw zonnepanelen periodiek (eenmaal in de twee tot drie jaar) te laten inspecteren op eventuele beschadigingen of defecten. Zo wordt er gekeken of weersinvloeden (o.a. water- of windschade), seizoensinvloeden (o.a. bladeren die op panelen blijven plakken), vervuiling (o.a. vogelpoep) of veroudering/slijtage geen gevaarlijke schade hebben aangericht.

3. Verzekerd van de brandveiligheid
Brandweerkorpsen hebben hun zorgen al geuit over het toenemende aantal incidenten met zonnepanelen installaties. TNO constateerde dat zonnepaneleninstallaties vooral in brand vliegen door slechte verbindingen van stekkers. Tijdens een zonnepanelen keuring is dit een van de punten waar uitgebreid naar gekeken wordt. Inspecteurs zijn namelijk op de hoogte van alle veiligheidsrichtlijnen met betrekking tot uw zonnepanelen installatie. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte tussen paneel en dakbeschot, maar ze controleren ook op vuil en bladeren die zijn achtergebleven en mogelijke brandrisico’s kunnen opleveren. De omvormers worden hierbij zeker niet vergeten.

4. Voor uw verzekeraar
Voor bedrijven is het vaak al gebruikelijk om uw zonnepanelen installatie te laten verzekeren, maar voor particulieren is het ook steeds vaker mogelijk. Daarvoor stellen ze vaak wel specifieke voorwaarden en dit kan een (periodieke) zonnepanelen keuring zijn. Vaak is dat u onder andere een gedegen inspectierapport over uw zonnepanelen moet kunnen overleggen.

5. Een onafhankelijke blik
Steeds meer installatiebedrijven bieden zelf ook een opleveringskeuring voor de aangelegde zonnepanelen aan. Maar dat is als een slager die zijn eigen vlees keurt. Om zeker te zijn of uw zonnepanelen installatie (brand)veilig is, biedt een onafhankelijke keuring uitkomst. Met een kritische blik worden op basis van de norm NEN de eventuele afwijkingen aan het licht gebracht.

In drie stappen

Wij keuren de panelen en de bedrading

Vanaf de grond controleren wij de aansluitingen in de meterkast.
Denk hierbij aan voldoende capaciteit, warmte ontwikkeling en de juiste aardlek aansluiting.

Wij keuren de omvormer en de meterkast

Daarna controleren we de omvormer en als laatste vliegen we met een drone boven de woning om het dak en de draden te controleren, op zicht en op warmte ontwikkeling.  
 

U ontvangt direct uw keuringsrapport

Voor slechts € 179,00*  bent u verzekerd van een veilige zonnepanelen installatie! * Heeft u meer dan 15 panelen of wilt u meerdere installaties laten inspecteren, dan maken wij een offerte speciaal op maat

Contact

Wilt u meer informatie, of direct een inspectie inboeken, laat dan uw gegevens achter. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Contactformulier